Du er her: Hovedsiden / Matkunnskap /Allergi

Verktøylinje

Allergi

Alle våre produkter er merket i henhold til den siste endringen i Forskrift for merking av næringsmidler.

Vi har som målsetning å oppgi alle ingredienser, også i sammensatte ingredienser, og vi deklarerer så langt det lar seg gjøre alle krydder som inngår i krydderblandinger.

Vi har spesielt fokus på å alltid deklarere følgende ingredienser:

  • Egg
  • Erter/soya
  • Fisk
  • Skalldyr
  • Hvetemel/gluten
  • Melk (Laktose, melkeprotein)
  • Nøtter
  • Selleri
  • Skalldyr
  • Sennep
  • Sesamfrø
  • Peanøtter
  • Lupin
  • Bløtdyr

Innhold av løk, hvitløk, paprika, kajenne og chili vil alltid fremgå av ingredienslisten på våre produkter, fordi mange reagerer på disse stoffene.

I produktoversikten finner du hvilke allergener hvert enkelt produkt inneholder.

Ved industriell produksjon av mat kan det være allergener i produksjonsmiljøet som gir spormengder i sluttproduktet.

Råvarer som inneholder gluten benyttes generelt ikke i Gilde-merkede produkter bortsett fra i blodprodukter og panerte produkter. I blodproduktene brukes det hvetemel og byggmel, og i panerte produkter (steaklet, snitzel o.l.) brukes det kavring. Et eventuelt avvik fra dette vil være merket på produktet.