Verktøylinje

Søk:

Nå, i den mørkeste tiden på året bør man unne seg noe ekstra godt.

Badsturøkt Lammelår er blitt et av de produktene mange bare MÅ ha. Her viser vi deg hvor enkelt det er å dele opp lammelåret selv.

 

Opplysingskontoret for kjøtt
Du er her: Hovedsiden / Matkunnskap / Trinn for trinn /Badsturøkt Lammelår

Nå, i den mørkeste tiden på året bør man unne seg noe ekstra godt.

Badsturøkt Lammelår er blitt et av de produktene mange bare MÅ ha. Her viser vi deg hvor enkelt det er å dele opp lammelåret selv.

 

  • 1. Skjær av isbeinet

    1. Skjær av isbeinet


     

    Isbeinet (bekkenbenet) fjernes på følgende måte:


     

    Knivspissen stikkes ned i kjøttet på innsiden av fortykningen vi ser på benet. Følg så med kniven langs benkanten i en dybde av ca. 3 cm. Når det er gjort tar du tak med fingrene og bender ut benet, slik at du kan få knivspissen inn i leddet og senen som holder kulebenet på plass, kan skjæres over. Deretter skjæres benet fra.

  • 2. Skjær i skiver

    2. Skjær i skiver

     

    Nå kan du skjære låret i tynne skiver rundt lårbeinet.

    Til lammelåret passer det godt med for eksempel Waldorfsalat, gresk salat eller potetsalat.