Du er her: Hovedsiden / Oppskrift / Dessert /Frisk og syrlig ostekake

Verktøylinje

Frisk og syrlig ostekake

Frisk og syrlig ostekake

Lignende oppskrifter:

Oppskriftshefte:


Endre antall porsjoner:

Dette trenger du


Bunn:
30 g smør
60 g knuste kjeks, Digestive eller Kornmo
1.6 ss kokosmasse

Ostefromasj:
½ stk pk sitrongelé
120 g Cottage Cheese
7 cl TINE Yoghurt Alltid Kirsebær
1 ¼ stk eggeplommer
1 ¼ stk eggehviter
sitronmelisse og evt. frukt/bær til dekor

Slik gjør du:

Smelt smøret i en stekepanne. Tilsett kjekssmuler og kokosmasse, og stek blandingen gyllenbrun. Trykk
kjeksblandingen ut i en rund kakeform, 22 cm i diameter, eller i små porsjonsformer. Lag sitrongelé etter anvisning
på pakken, men med halvparten av vannmengden. Avkjøl.
Bland cottage cheese, yoghurt og eggeplommer i en foodprocessor, og tilsett dette i den avkjølte geléen. Visp
eggehvitene stive, og bland forsiktig inn til slutt.
Hell ostefromasjen over kjeks-bunnen, og la kaken stivne i kjøleskapet. Dekorer kaken med sitronmelisse og evt. frukt
eller bær.

Tips!
Slik skjærer du pene stykker av ostekaken: Varm opp kniven under rennende varmt vann eller åpen flamme før
du skjærer et stykke.

Bildet er hentet fra egg.no.