Du er her: Hovedsiden / Oppskrift / Dessert /Margens med Vaniljeparfait

Verktøylinje

Margens med Vaniljeparfait

Margens med Vaniljeparfait

Produktark:

Lignende oppskrifter:

Oppskriftshefte:


Endre antall porsjoner:

Dette trenger du


Marengs:
2 ¾ stk eggehviter
150 g sukker

Vaniljeparfait:
2 ¾ stk eggeplommer
66.7 g sukker
frøene fra 1 vaniljestang
2.7 dl kremfløte

Slik gjør du:

Marengs i stekeovnen: 120 °C, ca. 40 minutter.
Visp eggehvitene stive, tilsett sukker litt av gangen, og visp til deigen er seig. Fordel marengsen på bakepapir
innenfor en sirkel, ca. 22 cm i diameter. Lag en fordypning i midten. Stek marengsen og avkjøl på rist.
Visp eggeplommene sammen med sukker og vaniljefrø til en lett eggedosis. Visp fløten til krem og vend forsiktig inn
eggedosisen. Hell blandingen i en form som tåler frysing, og dekk til. Settes i fryser ca. 1 time. Visp blandingen
"opp" og frys den inn igjen i 3 timer.

Ved servering fylles fordypningen i marengsen med kuler av vaniljeparfaiten.

Bildet er hentet fra tine.no.