Du er her: Hovedsiden / Oppskrift / Hovedrett / Kjøtt fra vilt /Reinsdyrfilet med soppstuing og sherrysaus

Verktøylinje

Reinsdyrfilet med soppstuing og sherrysaus


Endre antall porsjoner:

Dette trenger du

600 g Reindsdyrfilet
smør til steking
½ ts pepper

Saus med sherryeddik og løk:
4 stk rødløk
50 g sukker
1 dl kjøttkraft
1 ss smør
½ ts salt
½ ts pepper

Sopp i form:
500 g sopp
1 ss frisk timian
1 ts salt
1 ts pepper
4 stk egg
2 dl melk
2 ss finhakket persille
1 ss finklippet gressløk

Slik gjør du:

1. Brun fileten pent på alle sider i varm panne. Krydre med salt og pepper.

2. Legg fileten over i et ildfast fat og sett stekeovnen på 225°C i 5-8 min. La fileten hvile i 10 min. før den skjæres i litt tykke skiver.
 

Saus med sherryeddik og løk:
1 . Rens og del løken i båter. Ha sukker i en kjele og varmt til det blir brunt.

2. Tilsett sherryeddik og la det koke til sukkerklumpene har løst seg opp. Ha i smør, løk og kraft og la alt småkoke i ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper.

Sopp i form:
1. Del soppen i båter og surr den lett i en panne. Tilsett fi nhakket timian og smak til med salt og pepper.

2. Pisk sammen egg, melk og fi nhakket gressløk og persille.

3. Ha soppen over i et ildfast fat og hell over eggeblandingen.

4. Stek på 175°C i ca. 20 minutter til soppen er mør og den har fått en gyllen farge.Server med f.eks. ovnsbakte poteter.