Du er her: Hovedsiden / Matkunnskap /Krydder og -urter

Verktøylinje

Krydder og -urter

Det er en kunst å krydre riktig, ikke for mye - ikke for lite. Den enkleste måten å lære på er å prøve seg frem. Nedenfor gir vi deg noen råd til hvilke krydder som passer til hvilken kjøttsort.

Trykk på lenkene og finn ut mer om det aktuelle krydderet. 

Svinekjøtt Karri, paprika, kajennepepper, ingefær, karve, laurbærblad, persille, rosmarin, hvitløk, basilikum, fennikel, estragon.
Storfekjøtt Paprika, kajennepepper, muskat, allehånde, laurbærblad, hvitløk, rosmarin, timian, salvie, merian, karse, pepperrot.
Kalvekjøtt Karri, hvitløk, persille, rosmarin, dill, estragon.
Lammekjøtt Karri, kajennepepper, paprika, gurkemeie, dill, hvitløk, mynte, merian, timian, rosmarin.
Farseretter Paprika, koriander, kajennepepper, muskat, basilikum, merian, salvie.
Vilt Einerbær, paprika, rosmarin, timian, laurbærblad.
Risretter, pizza og spaghetti Timian, karve, rosmarin, ingefær, persille, gressløk, oregano, basilikum
Kylling og kalkun Karri, paprika, kajennepepper, ingefær, karve, laurbærblad, persille, rosmarin, hvitløk, basilikum, fennikel, estragon.