Du er her: Hovedsiden / Oppskrift / Hovedrett / Svinekjøtt /Ytrefilet av svin med olivenfylte dadler

Verktøylinje

Ytrefilet av svin med olivenfylte dadler

Ytrefilet av svin med olivenfylte dadler

Produktark:

Oppskriftshefte:

Tilberedningstid: ca. 45 min

Endre antall porsjoner:

Dette trenger du

2 stk pakker Gilde Edelgris Ytrefilet i skiver
olje og smør til steking
basilikum, frisk
oregano, frisk
salt og pepper
12 stk dadler
12 stk grønne oliven uten stein
4 stk skiver Gilde Stjernebacon
2 ss solsikkeolje
4 stk gulrøtter
3 stk appelsiner
2 stk sitroner
1 ss sukker
fin sennep
2 ss karvefrø

Slik gjør du:

Ha salt og pepper på kjøttet. Stek skivene i ca 2 minutter på hver side. Rull i finhakket basilikum og oregano.

Fjern steinen på dadlene. Fyll med oliven. Del baconskiver i tre og rull dadlene i bacon. Fest med en tannpirker. Stek dadlene i olje til baconet er lysebrunt.

Skrell gulrøttene. Ha dem i en kjele med saft av appelsiner og sitroner, samt sukker. Kok til gulrøttene er helt myke, og til væsken har sirupskonsistens. Pensle fire tallerkener med litt sennep. Strø på noen karvefrø. Legg på kjøtt, dadler og gulrøtter. Pynt med basilikum og oregano.